“Igjen, tusen takk for at du var der og forstod meg, når jeg følte ingen andre gjorde det. Dine ord surrer innom hodet mitt fra tid til annen. Du er super og jeg forteller om deg til andre som kan ha nytte av deg

 

Jeg har gått i gruppe i 6 mnd, annenhver uke, med Tone som terapeut.

Å gå i gruppe for meg er:
  • Jeg vet nå at jeg ikke er alene!
  • Ved å gå her, får man snakke med andre likesinnige personer som hvet hva man går igjennom.
  • For meg er dette en form for terapi, fordi man kan sitter med så mange spørsmål som en ønsker svar på, men som man ikke får svar på fra andre som ikke er i denne situasjonen, som oss barnløse er i.
  • Her kan man få både svar og råd fra de andre. Det letter litt på trykket som man sitter inne med, og man kan derfor komme seg videre i livet.
Det man får ut av i denne gruppen er:
 
  • Får svar på mange spørsmål man sitter inne i.
  • Man får råd i forholdt til en evt endring i tankemønsteret man er i, eks å sitter fast i sine følelser og ikke kommer seg videre.
  • Kan få et bedre parforhold fordi man begynner å kommunisere mer med hverandre.
  • I denne gruppen er temaet barnløshet, men samt kan man også snakke om andre ting som opptar seg i livet. Eks om parforholdet generelt, jobb, intimitet, eller som ei i gruppa en gang sa “kommer her for å tømme seg”.

 

Hilsen Line

i veiledning  fikk vi gode råd, informasjon om hva som er normale reaksjoner og behov. Økt forståelse for hverandre og bedre innsikt i situasjonen.

Det var veldig betydningsfullt og har gjort prosessen veldig mye enklere! både som par og individer”

Kjell og Janne.

 

” Det har vært fint å få veiledning  og snakke med noen fra et annet ståsted og med erfaring fra problemstillingen. I veiledningen har vi fått bekreftelse på at vi er på riktig vei og hjelp til å tenke videre. Det har vært godt å høre om andre i samme situasjon. Vi har fått normalisert situasjonen vår  og blitt mer ” Åpne”. Veldig positivt!!

Stine og Christian

 

Evaluering av timer hos Tone-veileder

Da jeg tok kontakt med Tone, hadde jeg 4 mislykkede ICSI-forsøk bak meg. Jeg trengte støtte og forståelse. Jeg klarte ikke å motivere meg for neste forsøk, og jeg trengte noen å prate med som viste hva ufrivillig barnløshet handlet om. Så langt i prøverørsprosessen hadde det vært få fagpersoner som hadde spurt om hvordan vi har det i forhold til å være ufrivillig barnløse.

Det var fantastisk å bli møtt av et menneske som forstod hva jeg snakket om uten at jeg måtte forklare meg så veldig. Tone hadde en forståelse og viste hva dette handlet om. Tone var veldig flink til å hjelpe meg med å rydde i forhold til alle følelsene knyttet til forsøkene, prosessen ble satt i et system som gjorde det enklere for meg å forholde meg til min egen situasjon. For meg var prøverørsmodellen som Tone har utviklet, veldig nyttig. Jeg kjente igjen de 4 fasene i modellen i egen prosess og fikk dermed hjelp til å rydde i tanker og følelser, og ikke minst: Mine tanker og følelser var normale.

For meg var det godt å fortsette med samtalene etter at jeg var blitt gravid. Da kom redselen for å miste, og det var godt å fortsatt ha Tone å prate med. Det var godt å bli forstått i den fasen også.

Nina